Karnıyarık

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet küçük uzunluk patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 250 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanı farklı bir biçimde kızartarak yaptım. Şayet sizinde küçük çocuğunuz var ise ve bir yerine yağ sıçrayacak endişeniz var ise bu türlü yapabilirsiniz.
  2. Tava yerine fırında kızartmayı tercih ettim.
  3. Patlıcanları çizgili biçimde soyuyoruz.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye patlıcanları koyup bıçakla bir kaç delik açıyoruz ve fırça ile patlıcanları yağlıyoruz.
  5. 200 derecelik fırına koyuyoruz.
  6. O sırada kıymayı tencerede yavaşça pişirip yağ ekliyoruz.
  7. ondan sonrasında küp küp doğranmış soğanı sarımsağı ekliyoruz.
  8. Baharatları ekliyoruz fazlaca az koyuyoruz.
  9. Patlıcanlar kızarınca ortasını yarıp pişirdiğimiz kıymayı ekliyoruz.
  10. İsteğe nazaran üzerine domates yahut biber ile süsleyebilirsiniz.
  11. 10 dakika kadar fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun
☺
.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst