Karnıyarık

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • 5 topak patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Nefis mi nefis bir karnıyarık.Patlıcanları alacalı biçimde soyup tuzlu suda 15 dk kadar bekletiyoruz.
  2. Onlar beklerken kıymayı bir tavaya alıyoruz.
  3. Kıyma suyunu çektikten daha sonrada yemeklik doğradığımız soğanı biberi ek ediyoruz.
  4. 1 tatlı kaşığı salçayı da ek ediyoruz kavrurduktan daha sonra kabuğu soyulmuş domatesini de ekliyoruz.
  5. İnce ince kıydığımız maydanozu da ek ettikten daha sonra pişmeye bırakın.
  6. Geniş bir tencereye yağı koyalım ve tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları kurutalım.
  7. Kızgın yağda gerili önlü kızartalım ve geniş bir tencereye alalım kızaran patlıcanları.
  8. Ortalarını yaralım ve o hazırladığımız harçtan dolduralım.
  9. Üzerine 1 tatlı kaşığı salça sos yapalım dizdiğimiz patlıcanların üzerine eşit biçimde dökelim.
  10. Kısık ateşte 15 dk pişirelim.Afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst