Karnıyarık

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet biber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Salça
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları alacalı olarak soyalım. Tuzlu suya batıralım.
  2. Tavamıza sıvı yağ koyup patlıcanları çevire çevire kızartalım.
  3. Soğanları küçük küçük küp biçimde doğrayalım.
  4. Kıymayı ekleyelim ve kavuralım.
  5. Küp küp doğranmış domatesi de ekleyelim. 1 diş sarımsak,tuz ve pul biber ekleyelim. Kıyma pişene kadar kavuralım.
  6. Patlıcanların orta kısmını keselim ve içine kıymalı harcımızı ekleyelim.
  7. Patlıcanın içini güzelce doldurduktan daha sonra tepsimize dizelim.
  8. Üzerine yarım ay halinde kesilmiş domates ve biber koyalım.
  9. Ilık su ile 1,5 kaşık salçayı açalım. Tuz ve biber ekleyip tepsimize dökelim.
  10. 200 derecede pişirelim. Afiyet olsun
    😊
    .
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst