Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4-6 adet patlıcan (Büyükse 2 ye kesin)
 - 200 gram kıyma
 - 1 adet orta uzunluk soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı su
 - Karabiber kimyon tuz
 
- Sıvıyağ
 
- 1 yemek kaşığı salça
 - 1 tatlı kaşığı tereyağı
 - 1 su bardağı su
 - Tuz karabiber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları yıkayın, çizgili soyun.
 - Derin bir kaba soğuk su ve bir çay kaşığı tuz ekleyin içine patlıcanları koyun 15-20 dakika hem acısı gitsin birebir zamanda
	
	
		
		
	
	kızarırken yağ çekmesin diye bekletin.
	 - Patlıcanları kağıt havlu ile kurulayın 
	
	
		
		
	
	ısınmış sıvı yağda her yüzünü kızartın.
	 - Kağıt havlu serili tabağa alın fazla yağı gitsin.
 - Patlıcanların pişirme tepsisine alın iki çatal sayesinde ortasını açın içine kıymalı harç gelecek.
 - Tavaya iki kaşık sıvı yağ koyup kıymayı alın kavurun.
 - Kavrulan kıymanın üzerine ufak doğranmış soğan ekleyin gerekirse bir iki kaşık yağ daha ek edin.
 - Soğan kavrulurken tuz ekleyin soğan süratli kavrulsun.
 - Sarımsak ekleyin.
 - Kavrulunca salça ekleyin bir dakika kadar pişirin yarım bardak su ve baharatları ekleyin birkaç dakika kadar kapağı kapalı pişirin harç hazır.
 - Kıymalı harcı ortası açık patlıcanlara doldurun.
 - Üzerine yeşil biber, domates koyabilirsiniz.
 - Kıyma tavasına tereyağı ekleyin,eriyince salça ek edin birkaç dakika kavurun,bir bardak su ekleyin,tuz karabiber ekleyin bir dakika pişirip karnıyarık tepsisine gezdirin.
 - 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.