Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 300 gram kıyma
 - 10 adet küçük uzunluk patlıcan
 - 2 adet orta uzunluk soğan
 - 2 adet domates
 - 2 diş sarımsak
 - 1 yemek kaşığı salça
 - Yarım çay bardağı sıcak su
 - Tuz
 - Karabiber
 - Pulbiber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda soğanımızı kavuruyoruz.
 - Sarımsakları rendeliyoruz.
 - Ardından 300 gram kıymamızı ek ediyoruz.
 - Kıymamız kavrulduktan daha sonra rendelediğimiz domateslerimizi ekliyoruz.
 - Salçamızı da ekliyoruz.
 - Baharatlarımızı da ekliyoruz.
 - Diğer yandan patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz.
 - Kısık ateşte kızartıyoruz.
 - Kızaran patlıcanlarımızı borcama diziyoruz.
 - Patlıcanların ortasını bıçak sayesinde açıp kıymalı iç harcımızı koyuyoruz.
 - Dilerseniz üstüne domates dilimleyerek yahut biber koyarak süsleyebilirsiniz.
 - Salçalı su yaparak borcamımıza ekleyip,.
 - 170 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	.