Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram kıyma
- 10 adet küçük uzunluk patlıcan
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda soğanımızı kavuruyoruz.
- Sarımsakları rendeliyoruz.
- Ardından 300 gram kıymamızı ek ediyoruz.
- Kıymamız kavrulduktan daha sonra rendelediğimiz domateslerimizi ekliyoruz.
- Salçamızı da ekliyoruz.
- Baharatlarımızı da ekliyoruz.
- Diğer yandan patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz.
- Kısık ateşte kızartıyoruz.
- Kızaran patlıcanlarımızı borcama diziyoruz.
- Patlıcanların ortasını bıçak sayesinde açıp kıymalı iç harcımızı koyuyoruz.
- Dilerseniz üstüne domates dilimleyerek yahut biber koyarak süsleyebilirsiniz.
- Salçalı su yaparak borcamımıza ekleyip,.
- 170 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun