Kıymalı Arpacık Soğan Yemeği Pilavın Yanına

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Arpacık Soğan Yemeği Pilavın Yanına Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram arpacık soğan
  • 150 gram kıyma
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 1 çay bardağından eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça tepeli
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kıymalı Arpacık Soğan Yemeği Pilavın Yanına Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Arpacık soğanları temizleyip yıkadıktan daha sonra tencereye alalım üzerine sıvı yağı koyup ocakta orta ateşte sarmısakla ve iri doğradığımız biberle birlikte soteleyelim.
  2. Soğanların biraz rengi dönünce kıymayı ek edip soğanları ezmeden kıymayı kavuralım.
  3. Salçayı koyup kokusu çıkana kadar kavuralım ve tuzunu baharatlarını ek edip yine karıştıralım.
  4. Üzerine yemeğin yaklaşık 4 su bardağı kaynar su koyup kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Yemek kıvam alınca soğanlar yumuşayınca ocaktan alalım ve dinlenmeye bırakalım.
  6. Şahane bu ana yemeği servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Kıymalı Arpacık Soğan Yemeği Pilavın Yanına Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst