Kıymalı Bakla (Arap Yemeği)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Bakla (Arap Yemeği) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet domates
  • Yarım kilo bakla isteğe bağlı 1 kilo da olabilir
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı tavuk kıyma
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 ader limon
  • Kaynamış su
  • Yemeğin yanına servis hedefli yoğurt
Kıymalı Bakla (Arap Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Baklayı 10 dk haşlıyoruz ,haşlandıktan daha sonra süzüp bekletiyoruz.
  2. Yağ,kıyma,domates,sarımsağı kavuruyoruz 5 dk.
  3. Haşladığımız baklayı kavrulan materyallerle birleştirip 5 dk birlikte kavuruyoruz.
  4. Tuzunu ekledikten daha sonra üstü geçecek biçimde kaynamış suyumuzu döküp pişmeye bırakıyoruz.
  5. Servis ederken yoğurtla tüketilmesi yemeği daha lezzetli kılar.
Afiyet olsun. ????.

Kıymalı Bakla (Arap Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst