Kıymalı Kabak Rulo Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 3 adet kabak
- 3 adet yumurta (küçükse 4adet)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz (silme)
- Karabiber
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 kase kaşar peyniri
- Tuz karabiber pul biber
- Zeytinyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç harcını hazırlayalım. Uygun bir tavada zeytinyağını ısıtalım. Soğan ve biberleri epeyce az soteleyim. Üzerine kıymayı ekleyip kavuralım. Domates ve baharatları ekleyip pişirelim. Ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım.
- Kabakları rendeleyin ve tüm kek materyallerini karıştırın.
- Tepsiye yağlı kağıt serip kabaklı kek harcını tepsiye döküp eşit biçimde yayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıkan keki birinci sıcağı geçince rulo halinde hayli sıkmadan saralım 2_4 dk ortası bu türlü beklesin.
- daha sonra açıp üzerine iç harcını ekleyip her yerine yayalım.
- Üzerine kaşar peyniri ekleyelim ve rulo halinde saralım.
- 170 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim.
- Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Sıcak servis önerilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.