Kıymalı Kabak Rulo Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Keki için;
- 3 adet kabak
 - 3 adet yumurta (küçükse 4adet)
 - 1 su bardağı un
 - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 çay kaşığı tuz (silme)
 - Karabiber
 
- 300 gram kıyma
 - 1 adet soğan
 - 1 adet kapya biber
 - 3 adet yeşil biber
 - 2 adet domates
 - 1 kase kaşar peyniri
 - Tuz karabiber pul biber
 - Zeytinyağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç harcını hazırlayalım. Uygun bir tavada zeytinyağını ısıtalım. Soğan ve biberleri epeyce az soteleyim. Üzerine kıymayı ekleyip kavuralım. Domates ve baharatları ekleyip pişirelim. Ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım.
 - Kabakları rendeleyin ve tüm kek materyallerini karıştırın.
 - Tepsiye yağlı kağıt serip kabaklı kek harcını tepsiye döküp eşit biçimde yayın.
 - Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
 - Fırından çıkan keki birinci sıcağı geçince rulo halinde hayli sıkmadan saralım 2_4 dk ortası bu türlü beklesin.
 - daha sonra açıp üzerine iç harcını ekleyip her yerine yayalım.
 - Üzerine kaşar peyniri ekleyelim ve rulo halinde saralım.
 - 170 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim.
 - Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Sıcak servis önerilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.