Kıymalı Karnabahar Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • Sıvı yağ
  • 100 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet kesme şeker
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karnabaharı alt kısmından ayırıp, epeyce minik olmayan kesimlere bölelim yıkayalım.
  2. Küçük bir tencereye yağı koyalım yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım ve kıymamızı koyup, biraz daha güzelce kavuralım. Salçalarımızı ekleyelim 3-4 dakika kadar kavuralım.
  3. Genişçe bir tencerenin alt kısmına karnabaharları dizelim. Minik doğradığımız havuçları yerleştirelim. Kavurduğumuz kıymalı harcı karnabaharın üstüne yayalım.
  4. Tuzunu, karabiberini, şekerini ve 1,5 su bardağı kadar ılık suyu ek edelim. Su oranı size kalmış ben karnabaharlar ile tıpkı hizada olacak biçimde su koyuyorum ve pişirmeye bırakalım.
  5. Arada suyunu denetim edin gerek olursa kaynamış su ekleyelim. Karnabaharlar yumuşadığında yemeğimiz pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst