Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 adet orta uzunluk karnabahar
 - 200 gram kıyma
 - 1 adet orta uzunluk soğan
 - 1 büyük adet havuç
 - 1 adet patates
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 yemek kaşığı zeytinyağ
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 2 su bardağı kaynar su
 - Tuz pulbiber karabiber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı yıkayıp temizleyelim bıçak sayesinde.
 - Havuçları ve patatesi soyup yıkayıp küp küp doğrayalım.
 - Soğanı da yıkayıp küp küp doğrayalım.
 - Diğer yandan tenceremize yağımızı koyup kızdırdıktan daha sonra soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.
 - Kıymamızı ekleyip kavuralım yeterlice.
 - Salçasını da koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
 - Üzerine havuç ve patateslerimizi de ekleyelim.
 - Onlarla da bir çeşit kavuralım.
 - En daha sonra karnabaharda ekleyip biraz kavrulunca üzerine baharatlarını ve tuzunu ekledikten daha sonra 2 bardak kaynar suyu döküp kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
 - Yarım saat kadar piştikten daha sonra yemeği denetim edip afiyetle yiyebilirsiniz.