Kıymalı Patates Graten (Enfes)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Patates Graten (Enfes) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 orta uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı tatlı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su
Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt (Oda ısısında)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kıymalı Patates Graten (Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir tavaya sıvı yağı alıp kıymaları kavurun. Akabinde jülyen doğradığınız soğan ve kapya biberi de ekleyip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Salçaları eklerin ve 2-3 dk daha kavurun.
  2. Biraz büyükçe kesilen patates dilimlerini ve baharatları da ekleyin ve son defa kavurun. Son olarak sıcak suyu ek edip kısık ateşte patatesler yumuşayana dek pişirin. Ortada bir nazikçe karıştırmayı unutmayın.
  3. Pişen yemeğinizi uygun borcam kaba aktarın. Ardından beşamel sos için tencereye yağları alıp tereyağı eriyince unu ek edin ve kokusu çıkana kadar karıştırıp kavurun. Unun kokusu çıkınca sütü ekleyin ve süratlice karıştırmaya devam edin.
  4. Bu kademeden daha sonra kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Son olarak baharatlarını ekleyip 1-2 dk daha karıştırın.
  5. Pişen beşamel sosu yemeğinizin üstüne gezdirin. Alt-üst ayar fırında 180 derecede üzeri biraz kızarana dek pişirin. Afiyet olsun
    🥰
    .
Not: Beşamel sos üstüne genelde kaşar peyniri de ekleniyor biliyorsunuz. Ben sevmediğimden eklemiyorum dilerseniz siz ekleme yapabilirsiniz
☺
.

Kıymalı Patates Graten (Enfes) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst