Kıymalı Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- ️3 orta uzunluk patates
- ️1 büyük soğan
- ️250 gram kıyma
- ️1 tatlı kaşığı domates salçası
- ️1 tatlı kaşığı biber salçası
- ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️damak zevkinize nazaran tuz ve karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanları piyazlık doğruyoruz, zeytinyağında kavuruyoruz.
- Üzerine kıymamızı ekliyoruz.
- Salçalarımızı da kıyma kavrulduktan daha sonra ekliyoruz.
- Çok minik doğradığımız patatesleri tenceremize alıyoruz.
- Baharlarımızı katıp yarım çay bardağı su ekleyip küçük ocak, kısık ateşte pişiriyoruz.
- esasen patatesler fazlaca minik olduğu için çabucak pişiyor.
- Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve isteğe bağlı yağda kırmızı biber sosla servis ediyoruz. ????afiyet olsun.