Kıymalı Patates Kavurması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • ️3 orta uzunluk patates
  • ️1 büyük soğan
  • ️250 gram kıyma
  • ️1 tatlı kaşığı domates salçası
  • ️1 tatlı kaşığı biber salçası
  • ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️damak zevkinize nazaran tuz ve karabiber
Kıymalı Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle soğanları piyazlık doğruyoruz, zeytinyağında kavuruyoruz.
  2. Üzerine kıymamızı ekliyoruz.
  3. Salçalarımızı da kıyma kavrulduktan daha sonra ekliyoruz.
  4. Çok minik doğradığımız patatesleri tenceremize alıyoruz.
  5. Baharlarımızı katıp yarım çay bardağı su ekleyip küçük ocak, kısık ateşte pişiriyoruz.
  6. esasen patatesler fazlaca minik olduğu için çabucak pişiyor.
  7. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve isteğe bağlı yağda kırmızı biber sosla servis ediyoruz. ????afiyet olsun.
Kıymalı Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst