Kıymasız Patatesli Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 adet orta uzunluk patates
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 1 litre kaynamış su (Kıvamına göre su eği yapın)
 
- 1 su bardağı ince bulgur
 - 1 su bardağı sıcak su
 - 1 su bardağı un
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı tuz
 - Yarım çay bardağı zeytinyağ
 
- Maydanoz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabın içerisine bulgur ile sıcak suyu alıp ağzını 20 dakika kapatın.
 - Dinlenen ve şişen bulgurun içerisine un, yağ, salça, kimyon, karabiber ve tuzu ek edip yoğurun.
 - Bir avucun içine biraz köfteden alın öteki elinizle bastırarak biçim verin bu biçimde dağılma olmuyor.
 - Bütün köfteyi bu türlü hal verdikten daha sonra üzerine un serpiştirin. Ben ceviz büyüklüğünde köfte yapmayı tercih ettim siz isterseniz küçük küçük yuvarlayarak da yapabilirsiniz büsbütün kişinin tercihine kalmış.
 - Tencereye su, salça, tuz ve küçük doğradığınız patatesi ek edin 5 dakika kaynadıktan daha sonra köfteleri de ek edin. Patatesler pişince yemek hazır. Afiyet olsun ????