Kızartma (Değişik Ve Lezzetli Hali)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kızartma (Değişik Ve Lezzetli Hali) Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 3 adet sivri biber
Sosu için;

  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve pulbiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
Kızartma (Değişik Ve Lezzetli Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Merhabalar evvela patlıcanlarımızı alacalı soyup, yarım saat tuzlu suda bekletelim biz onu beklerken patateslerimizi doğrayalım ve domateslerimizi rendeleyelim.
  2. Evet artık evvela patateslerimizi sonrasındasında daha sonra patlıcanları ve en son biberlerimizi kızartıp, bir kenara alıyoruz.
  3. Gelelim sosuna tencereye sıvı yağımızı koyup, ısındıktan daha sonra sarımsaklarımızı koyuyoruz o hoş kokusu çıkınca çabucak sırayla patlıcan, patates ve biberlerimizi ekliyoruz tuz ve pul biberi çabucak üstüne domates rendemizi ekliyoruz.
  4. Çabucak ardından suyumuzuda ekleyip kısık ateşte 5 ila 10 dk ortası kaynatıp ocağımızı kapatıyoruz (Çocuklatım sulu sevdiği için 5 dk kaynattım )
  5. Servis yaparken ister bu türlü ister sade yahut sarımsaklı yoğurtlada lezzetlendirebilirsiniz hatta kalırsa sabah kahvaltıda dahi epeyce hoş oluyor ???????? deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kızartma (Değişik Ve Lezzetli Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst