Kızartmadan Patlıcan Musakka

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kızartmadan Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patlıcan
  • 250-300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Kızartmadan Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Orjinalinde kızartılarak yapılır, fakat biz kızartmadan fırında fazlaca daha yavaşça ve lezzetli bir musakka yapalım. Hem mutfağınız kirlenmez birebir vakitte kalorisi düşük bir musakka yapmış olursunuz.

  1. Önce patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayıp tuzlu suda 15 dk. Kadar bekletip daha sonra suyunu süzüp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizelim.
  2. Üzerine biraz zeytinyağı döküp bir fırça yardımı ile güzelce yağlayarak evvelde ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk. Pişmeye bırakalım.
  3. Biz de bu ortada harcımızı hazırlayalım.Kıymayı tencereye alıp kavuralım.
  4. hemen sonrasında üzerine zeytinyağı ekleyip yemeklik doğranmış soğan,biber ve sarımsakları ek edip kavurmaya devam edelim.
  5. Soğanlarımız öldükten daha sonra bir daha yemeklik doğranmış domates, salça ve baharatları ekleyip üzerine yaklaşık bir çay bardağı şu döküp pişirmeye devam edelim, domateslerde yumuşayınca ocaktan alalım.
  6. Küçük bir borcama evvel patlıcanları dizelim üzerine kıymalı harcımızdan dökelim.
  7. ondan sonrasında yine patlıcan, daha sonra yeniden kıyma olarak süreci tekrar edelim ve evvelde ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dk.
    Daha pişirelim.
    Afiyet olsun .
Kızartmadan Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst