Kızartmalı Şehriye Pilavı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kızartmalı Şehriye Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet ufak uzunluk kırmızı biber (Biberleriniz büyük ise 2 adet kâfi olacaktır.)
  • 1 adet büyük uzunluk patates.
  • 1 çay bardağı şehriye
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz
Kızartmalı Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanlarımızın kabuğunu alacalı soyalım ve ortadan ikiye bölüp dilimleyelim.
  2. Kırmızı biberlerimizin çekirdeklerini temizleyelim ve yemeklik küp küp olacak biçimde doğrayalım.
  3. Patatesleri de kabuğunu soyup küp küp doğrayalım.
  4. Tavaya sıvı yağı alalım ve kızdırdığımız sıvı yağda tüm gereçleri sırayla tuzlarını damak zevkimize nazaran ayarlayalım. Kızartalım ve farklı bir kaba ya da tencereye alalım.
  5. çabucak sonrasında bir tencereye epey az sıvı yağ alalım ve şehriyeleri rengi dönene kadar kavuralım.
  6. Kavrulan şehriyelerin üzerine su ekleyelim ve haşlayalım.
  7. Haşlanan şehriyeleri kızarttığımız gereçlere ekleyelim ve karıştıralım. Yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Kızartmalı Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst