“Milan kontrolden çıktıtüm bölgeleri hem İtalyan hem de Arap organize suçlarına devretti.” Böylece gazeteci Klaus DaviDün öğleden sonra Milano'daki Viale Jenner camii önünde meydana gelen saldırının ardından. Birkaç düzine insan etrafını sardı, ekipmanına el konuldu ve bir cami temsilcisi ondan bir kamera çalmaya çalıştıABD seçimlerine ve Müslüman kamuoyunun yönelimine odaklanan sokak röportajları için kullanıldı. Gazeteci birçok kez materyali teslim etmeyi reddetti ve ibadet yerinden birkaç metre uzaktaki bir bara sığındı. Bir grup kişi onu kulübe kadar kovaladı ve ona saldırmaya ve hakaret etmeye devam etti. Birkaç dakika süren yüksek gerilimin ardından Milano Emniyet Müdürlüğü'nden üç polis memuru bara girerek gazeteciyi yakalayıp götürdü. Polis aracına tekme ve yumruklar isabet etti.
“Bu gençler bir Arap çete lideri tarafından gönderildi. Umarım artık, Mossad'ın iddia edilen komploları hakkında sürekli konuşmanın yanı sıra, Milano'da bu kültür merkezlerinden bazılarını yöneten ve devletin son yıllarda teslim olmuş gibi göründüğü mafya derneklerine de ışık tutabiliriz. -iyilik ya da hafife alma” diyor Davi. “Teşekkür ettiğim polislerin de arabanın camiden kaçması sırasında defalarca tekrarladığı gibi, hem memurların hem de benim hayatlarımızı riske attığımız doğru, ama aynı zamanda şu da doğru: birinin şehrimin ne hale geldiğini göstermesi gerekiyor. Bu yüzden birisi ciddi bir eyleme geçene kadar soruşturmalarıma devam edeceğim” diye bitiriyor gazeteci.
“Bu gençler bir Arap çete lideri tarafından gönderildi. Umarım artık, Mossad'ın iddia edilen komploları hakkında sürekli konuşmanın yanı sıra, Milano'da bu kültür merkezlerinden bazılarını yöneten ve devletin son yıllarda teslim olmuş gibi göründüğü mafya derneklerine de ışık tutabiliriz. -iyilik ya da hafife alma” diyor Davi. “Teşekkür ettiğim polislerin de arabanın camiden kaçması sırasında defalarca tekrarladığı gibi, hem memurların hem de benim hayatlarımızı riske attığımız doğru, ama aynı zamanda şu da doğru: birinin şehrimin ne hale geldiğini göstermesi gerekiyor. Bu yüzden birisi ciddi bir eyleme geçene kadar soruşturmalarıma devam edeceğim” diye bitiriyor gazeteci.