Köylüm Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Köylüm Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 küçük kavanoz enginar kalbi (dilimlenmiş enginar da olur)
  • 1 adet sulu portakal
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz,zerdeçal, 1 adet kesme şeker
  • 1,5 su bardağı kadar su
Köylüm Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanı sıvı yağda kavuralım.
  2. Kabakları soyup dörde bölüp verev dilimleyelim.
  3. Enginar kalplerini süzüp dörde bölelim.
  4. Pirinci uygunca yıkayıp süzelim.
  5. Fırını 180 derecede ısıtalım.
  6. Fırın kabımıza evvel kavurduğumuz soğanları koyalım.
  7. Akabinde kabakları, enginar kalplerini ek edelim.
  8. Pirinci üzerine serpelim. 1,5 çay kaşığı kadar zerdeçal ek edip bir portakalın suyunu da ekleyelim.
  9. Tuz ve bir adet kesme şeker ile tatlandıralım.
  10. Suyunu da ek edip sıcak fırına sürelim.
  11. Yemek orta halli pişince fırından alalım.
  12. Kıydığımız dere otlarının bir kısmını üzerine serpip tatlar karışsın diye yavaşça karıştıralım.
  13. yeniden fırına sürelim.
  14. Pirinçler düzgünce yumuşayınca fırından alıp son kalan dere otlarını da ekleyelim. Yemek artık servise hazır.Afiyet şifa olsundu ????.
Köylüm Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst