Kolay Kürdan Kebabı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kolay Kürdan Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet patlıcan
  • Yeşil biber
  • Domates
Köfte için;

  • 400-500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç kadar ekmek içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağına yakın sıcak su
Kolay Kürdan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Köftesi için kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsağı alalım.
  2. Üzerine ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyerek yoğuralım.
  3. Uygunca yoğurduktan daha sonra ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak elimizde yuvarlayalım ve biçim verelim.
  4. Form verdiğimiz köfteleri buzdolabında dinlendirelim.
  5. Patlıcanları çizgili soyarak şerit formunda uzun uzun keselim ve tuzlu suda 10 dk kadar bekletelim.
  6. çabucak sonrasında yıkayıp kurulayalım. Bir fırça yardımı ile önlü gerili yağ sürüp fırına verelim.
  7. 200 derecenin biraz üzerine çıkıyorum ben kızartma tadı olması için. 20 dk kadar pişmesi kâfi.
  8. Bu sırada köfteleri az yağda tavada yavaşça kızartalım. Patlıcan epeyce yağ çektiği için kızartmayı tercih etmiyorum.
  9. Ön pişirmeler bittikten daha sonra bir patlıcana bir köfteyi saralım.
  10. Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak biçimde tutturalım.
  11. Tüm patlıcanları tıpkı biçimde yaparak fırın tepsisine dizelim.
  12. Başka bir kaba salça ve suyu alarak karıştıralım.
  13. Sosumuzu yemeğin üzerine gezdirelim.
  14. Hazırladığımız yemeğimizi önce ısıtılmış 180 derece fırında biberlerin üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun….
Kolay Kürdan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst