Kuru Biber Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 çorba kasesi kurutulmuş biber
 - 3 adet domates
 - 3 diş sarımsak
 - 6 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru biberler haşlanır ve suda 3 saat bekletilir.
 - Biberler süzülüp ısınmış tavaya konuşur ve suyunu çekene kadar karıştırılıp yağ eklenip kavrulur.
 - Biberler piştikten daha sonra servis tabağına alınır.
 - Domateslerin kabuğu soyulup küp küp doğranır. Sarımsaklar rendelenir.
 - Aynı tavaya sarımsaklar ve domatesler alınıp suyunu çekene kadar pişirilir.
 - Biberlerin üzerine domates sosu temalıp karıştırılır. Servise hazırdır afiyet olsun.