Kurubörülceli Zeytinyağli Karnıbahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
 - 1 adet kuru soğan
 - 1adet kapya biber
 - 1adet yeşil biber
 - 1adet havuç
 - 4-5 diş sarımsak
 - 1 su bardağı haşlanmış kuru börülce
 - 1,5 çay kaşığı tuz ve toz tatlı biber
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı toz şeker
 - 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
 - 2,5 su bardağı olağan su bardağı ile su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı çiçeklere ayıralım, yıkayalım süzgece koyalım. Biberlerin çekirdeği çıkarıp, küçük doğrayalım soğanı, sarımsağı soyalım küçük yemeklik doğrayalım. Havucu soyalım ince halka doğrayalım.
 - Tencereye yağı koyalım soğanı, sarımsağı, biberleri, havucu koyalım 2dk kavuralım daha sonra tuz şekeri baharatı serpelim karnabaharları ekleyelim karıştıralım, daha sonra ocağın altını kısalım 5 dk bu türlü pişsin.
 - daha sonra yemeğe oda ısısında suyu ekleyelim fokurdayınca ocağın altını tekrar kısalım.
 - 15 dk bu türlü piştikten daha sonra börülce ekleyelim bir karıştıralım kısık ateşte 30dk daha pişirelim afiyet olsun.