Lahana Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 demet kara lahana
 - 1 çay bardağı iri bulgur
 - 1 iri kuru soğan
 - 2 domates olmasada olur salça eklenebilir
 - 2 su bardağı su
 - Tuz
 - Tereyağı
 - Ayçiçek yağı
 - Biraz iç yağı (karadeniz adabı olan tuzla kurutulmuş)
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahana ince kıyılır yıkanır kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlanır süzülür. Soğanlar ince doğranır.
 - Orta uzunluk tencere ocağa koyalım.
 - İç yağı ince doğranır orta ateşte yavaşça pembeleşinceye dek kavrulur.
 - Soğan eklenir 3 yemek kaşığı kadar sıvıya eklenir bir tatlı kaşığı tereyağ eklenir kavrulur.
 - var ise domates eklenir. Yoksa 1 tatlı kaşığı salça eklenir.
 - Lahanalar eklenir yıkanmış bulgur eklenir kavrulur.
 - 2 su bardağı sıcak su eklenir 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Kaynayınca kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Biraz ılınınca servis edilir.