Lahana Kapama

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Lahana Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tane domates
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 7- 8 yaprak lahana
Lahana Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Lahana yapraklarını 2- 3 dakika sıcak suda haşlayalım.
  2. Bir kenarda beklesin.
  3. Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım.
  4. Kuru soğanı biberleri domatesleri de küçük küçük doğrayalım.
  5. Ardından pirinç ve bulguru yıkayıp doğradınız sebzelerin içine karıştırıp dolma harcı üzere çiğden hepsinin harmanlayıp salça ve baharat yağ karıştırıp orta uzunluk bir tencerede lahanaları alt tabana yayalım.
  6. Hazır aldığımız harcı lahanaların üzerine döküp üstünü de lahanayla kapatıp üzerine sıcak kaynar su döküp 40 dakika denetimi bir biçimde pişirelim yeterlice lahanalar yumuşayınca yemek pişmiştir.
Lahana Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst