Lahana Kapama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet kapya biberi
- 1 adet yeşil biber
- 1 tane domates
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 7- 8 yaprak lahana
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahana yapraklarını 2- 3 dakika sıcak suda haşlayalım.
- Bir kenarda beklesin.
- Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım.
- Kuru soğanı biberleri domatesleri de küçük küçük doğrayalım.
- Ardından pirinç ve bulguru yıkayıp doğradınız sebzelerin içine karıştırıp dolma harcı üzere çiğden hepsinin harmanlayıp salça ve baharat yağ karıştırıp orta uzunluk bir tencerede lahanaları alt tabana yayalım.
- Hazır aldığımız harcı lahanaların üzerine döküp üstünü de lahanayla kapatıp üzerine sıcak kaynar su döküp 40 dakika denetimi bir biçimde pişirelim yeterlice lahanalar yumuşayınca yemek pişmiştir.