Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 adet ortaboy sarmalık lahana
 - 2 çay bardağı pirinç
 - 1 çay bardağı bulgur
 - 2 adet soğan
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı salça
 - Yarım demet maydanoz
 - Tuz, pulbiber, kurunane
 
- 1 yemek kaşığı salça
 - 2 su bardağı sıcak su
 - 1/2 (yarım) adet bulyon
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyük bir tencereye su koyup kaynatın.
 - Lahananın ortasını oyup kaynayan suya bütün olarak koyup, yumuşayan yaprakları tek tek alıp soğuk suya tutun ve suyunu yavaşça sıkın.
 - Sarmanın iç gereci için bir tencereye soğanları soyup doğrayın.
 - Tereyağı ve sıvı yağını da koyduktan daha sonra soğanları kavurun.
 - Akabinde da salça ve öteki materyalleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
 - Bir çay bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar ocakta pişirin.
 - Sararken yaprakların orta kısmındaki sapları ayırıp, üzerine iç gerecinden koyarak sarıp tencereye dizin.
 - Pişireceğiniz vakit üzerine sosunu döküp evvel yüksek çabucak sonrasındada kısık ateşte pişirin.