Lahana Sarması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet ortaboy sarmalık lahana
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, pulbiber, kurunane
Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) adet bulyon
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Büyük bir tencereye su koyup kaynatın.
  2. Lahananın ortasını oyup kaynayan suya bütün olarak koyup, yumuşayan yaprakları tek tek alıp soğuk suya tutun ve suyunu yavaşça sıkın.
  3. Sarmanın iç gereci için bir tencereye soğanları soyup doğrayın.
  4. Tereyağı ve sıvı yağını da koyduktan daha sonra soğanları kavurun.
  5. Akabinde da salça ve öteki materyalleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  6. Bir çay bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar ocakta pişirin.
  7. Sararken yaprakların orta kısmındaki sapları ayırıp, üzerine iç gerecinden koyarak sarıp tencereye dizin.
  8. Pişireceğiniz vakit üzerine sosunu döküp evvel yüksek çabucak sonrasındada kısık ateşte pişirin.
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst