Lahana Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Lahana Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet orta uzunluk beyaz lahana
  • Sıvı yağ
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tane kesme şeker
  • Bir kaç modül tavuk kanadı
  • Pulbiber
  • Tuz
Lahana Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Lahanamızı doğrayalım ve yıkayalım.
  2. Soğanımızı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  3. Salçaları ek edip bir kaç dakika daha karıştıralım.
  4. Doğradığımız lahanaları tencereye ekleyelim hepsi bir seferde sığmayabilir.
  5. Tencerenin aldığı kadar koyalım kapağını kapatalım bir kaç dakika daha sonra karıştıralım.
  6. Kalan lahanaları ek edip kapağı kapatalım.
  7. Bütün lahanaları bu türlü yavaş yavaş tencereye ekleyelim.
  8. Tavuk kanatlarını lahanaların üzerine yerleştirelim. Tuzu, şekeri ve 1,5 bardak kadar suyu ek edip pişirelim.
  9. Suyunu siz istediğiniz ölçüde azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  10. Lahanalarımızı denetim edelim. Yumuşadığında yemeğimiz pişmiş olacaktır.
Afiyet olsun.

Lahana Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst