Lor Dolması (Bayburt Yöresine Ait)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Lor Dolması (Bayburt Yöresine Ait) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg pazı yaprağı
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 400-500 gram lor
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • Annuk otu (Tarhun da denir)
  • 1 tutam yeşil soğan
  • Dolmaların üzerine çıkacak kadar sut
Lor Dolması (Bayburt Yöresine Ait) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bulgur sıcak suyla şişirilir içerisine lor (Çökelek) katılır yeşil soğan doğranıp atılır tuz annuk (Darhun otu) atılır, karıştırılır.
  2. Pazı yapraklarının içine konur sarma üzere sarılır tepsiye dizilir, üzerine çıkacak kadar süt dökülür.
  3. 180 derece fırında sütünü çekip, pişene kadar pişirilir.
  4. Sütünü çekince 100 gram tereyağı tavada eritilip, üzerine dökülür ve 15 dk daha fırında pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır afiyet olsun.
Lor Dolması (Bayburt Yöresine Ait) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst