Malatya’nın Meşhur Kiraz Yaprağı Sarması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Malatya’nın Meşhur Kiraz Yaprağı Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram haşlanmış kiraz yaprağı
Haşlamak için;

  • 750 ml kaynar su
Sarma içi için;

  • 1 çorba kasesi yarma
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
Ayranı için;

  • 2 su bardağı katı yoğurt (süzme de olabilir)
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı erik ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;

  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
Malatya’nın Meşhur Kiraz Yaprağı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yarmaya tuzu atıp sıcak su ile ıslatıyoruz.
  2. 5-10 dakika bekletiyoruz. Kiraz yaprağını haşlayıp süzüyoruz.
  3. Yarma biraz bekledikten daha sonra uygunca yoğurup sakız kıvamına getiriyoruz.
  4. Kiraz yapraklarına az az yarmadan koyup sarıyoruz. Tencereye diziyoruz.
  5. Üzerine ağır bir şey koyup, kaynar suyu ekleyip 15 dakika pişiriyoruz.
  6. Sarmalar piştikten daha sonra süzgece alıp suyunu süzdürüyoruz.
  7. Derin bir tencereye 2 su bardağı yoğurdu koyup unu ekliyoruz.
  8. Karıştırıp tuzu ve erik ekşisini ekliyoruz.
  9. İyice karıştırıp kaynayana kadar en kısık ateşte pişiriyoruz.
  10. Bir tavaya ayçiçek yağını alıp soğanları minik minik doğruyoruz.
  11. Soğanları yağa ekleyip kavurduktan daha sonra salçayı ekliyoruz.
  12. Salça da kavrulunca biber ve tuzu atıyoruz. Tereyağını ekliyoruz.
  13. Tereyağ eriyene kadar pişiriyoruz.
  14. Ayranı kaynamaya başlayınca sarmaları ekliyoruz.
  15. Bir taşım kaynadıktan daha sonra altını kapatıp servis için sulu yemek tabağına alıp üzerine sosu ekliyoruz.
  16. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Malatya’nın Meşhur Kiraz Yaprağı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst