Maldini gümüş ve Monna bronz 10 metre tabanca

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Frederick Nil Maldini gümüş madalya 2024 Paris Olimpiyatları'nda 10m tabanca finalinde. Paolo Monna bronz madalya kazandı Aynı yarışta altın madalya, 240.9 puanla kazanan Çinli Xie Wu'ya gitti. Maldini 240.0, Monna ise 218.6 puanla yarışı tamamladı.

Daha önce iki İtalyan bir Olimpiyat atıcılık yarışmasında birlikte podyuma çıkmayı başaramamıştı. İtalya, Roberto Di Donna'nın Atlanta 1996'da kazandığı altın madalya ve Luca Tesconi'nin Londra 2012'de kazandığı gümüş madalyanın ardından bu branşta madalyaya geri dönüyor.

İtalya, Paris 2024 Oyunları'nda 5 madalyaya ulaştı: Azzurri şu ana kadar 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

“Bu inanılmaz bir duygu. Benim için her şey çok büyük. Son vuruş iyi değildi: çok zor bir yarıştı. Daha iyisini yapmaya çalıştım ama yine de benim ve takım arkadaşlarım için çok şey ifade eden bu gümüş madalyadan çok mutluyum,” diye yorumladı Maldini.

“Madalya kazanmayı beklemiyordum ama Tokyo'dan sonraki bu üç yıllık fedakarlıkların sonunda bir amaca hizmet etmesi nedeniyle mutluyum. Hata yapmamaya dikkat etmeye çalışırken her zaman nefesimin kesildiğini hissediyordum. Kariyerim için önemli bir madalya ve umarım daha fazlası gelir,” dedi Paolo Monna.

“Bu iki madalya, iki buçuk yıllık çalışmanın sonucu olan muazzam bir memnuniyet,” diyor İtalyan Atıcılık Birliği Başkanı Costantino Vespasiano. “Sıfırdan başladık ve muhteşem bireylerden oluşan bir grup yaratmayı başardık. Şampiyonlarımıza teşekkür ediyorum: Bizi her zaman destekleyenler ve tüm İtalya sporu için bir armağan” diye ekliyor. “Bu gerçekleşen bir rüya – diyor gözyaşlarını zor zaptedebilen Olimpiyat ve Paralimpik Eğitim Direktörü Pierluigi Ussorio -. Her zaman kendimize inandığımız iki zor yıldan geliyoruz. Ciddiyet, bağlılık ve profesyonellikle yapılması gereken her şeyi yaptık. Herkese teşekkür ediyorum, gerçekleşen bir rüya, harikaydık”.

Ayrıca okuyun