Mantar Sote

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gr mantar
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce mantarı yemeklik doğrayıp pişmeye bırakın,o esnada biber ve domatesi yemeklik doğrayıp sarımsağı ezin.
  2. Mantar kendinden sulanacaktır,suyunu çekip yumuşayınca biberleri ve sarımsağı ek edin.
  3. Biraz piştikten daha sonra domates,tuz ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakın,tam manasıyla suyunu çekip pişince servise hazır????yapacak olanlara afiyet olsun????.
Not:Mantar pişince azaldığı ve bol sebzeli sevdiğimiz için tanımım zerzevat yoğunluklu oldu,sizler isterseniz biberleri azaltabilir yahut mantarı artırabilirsiniz.

Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst