Mantarlı Patates Kavurması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Mantarlı Patates Kavurması Tanımı İçin Materyaller

  • 400 gram taze mantar
  • 3 tane orta uzunluk patates
  • 1 tane soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Damak tadına göre kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz
Üzerine;

  • Bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
Mantarlı Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Doğranacak gereçler doğranır. Maydanoz ve sarımsak ince ince kıyılır.
  2. Uygun tava yahut tencerenin içerisine yağ alınır ısınan yağa yemeklik doğranan soğan eklenip sotelenir.
  3. Soğanların üzerine patates eklenerek bir arada kavrulur.
  4. Patateslerin yavaşça yumuşaması kâfi olacaktır.
  5. Sotelenen patateslerin üzerine biberler eklenir ,iki dakika kadar sotelenen biberlere mantarlar eklenir .
  6. Mantar kendi suyunu çekip hacmini kaybedince baharatlar eklenerek karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
  7. Sıcak olarak servis tabağına alınır.
  8. Üzerine isteğe bağlı kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir,yapacaklara şimdiden afiyet olsun ????.
Mantarlı Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst