Mercimekli İçli Köfte

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Mercimekli İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

İçli köfte hamuru için;

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Mercimekli harcı için;

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek (İyice yumuşaması gerekiyor)
  • 1 adet kuru soğan
  • Tereyağı
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
Mercimekli İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle mercimekli harcını hazırlayalım, soğanı ve haşlanmış mercimeği tereyağı ile kavuralım, tuzunu ve baharatını ek edelim, soğumaya bırakalım.
  2. Uygun bir kabın içerisine bulguru ve irmiği alalım sıcak suyu ek edelim.
  3. Üzerini streç sinema yahut bir kapak ile kapatalım.
  4. 10-15 dakika kadar bulgurların şişmesini bekleyelim.
  5. Şişen bulgurlara unu, yumurtayı, biber salçasını ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.
  6. Elimizle yahut kalıpla biçim vererek içlerini mercimekli harçtan koyup kapatalım.
  7. Son olarak hazırladığımız köfteleri kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun ????
Not: Benim tanımım yarım ölçü dillerseniz ölçüyü tam olarak da yapabilirsiniz.

Mercimekli İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst