Merkez sol 10 ilde, merkez sağ ise 6 ilde kazandı

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
İlk kısmi bütçe 2024 belediye seçimleri. Piedmont'ta görevden ayrılan merkez sağ başkan Alberto Cirio onaylanırken, Geniş saha ilk turda Cagliari şehrini merkez sağdan 'yırıp attı' Massimo Zedda'nın seçilmesiyle birlikte, sayım halen devam ederken %60'ın üzerinde rakamlara sahip olan bu kişi, ana merkez sağ rakibi Alessandra Zedda'dan şimdiden bir tebrik telefonu aldı.

Büyük kentlerde merkez sol hakim: 10 pay



Avrupa seçimlerinin ardından, idari seçimler incelendiğinde büyük şehirlerde merkez solun hakim olduğu görülüyor: Cagliariilk turda kendini yeniden teyit etti BergamoElena Carnevali, merkez sağdaki rakibi Andrea Pezzotta'nın önünde %54,95 oyla belediye başkanı seçildi. Belediye başkanı adayı da hemen kazanıyor Livorno Luca Salvetti. Geniş alan hemen belediye başkanı adayının seçildiğini görüyor CesenaGörevden ayrılan belediye başkanı Enzo Lattuca tercihlerin %65'inden fazlasını alırken, aynı zamanda ModenaMassimo Mezzetti ise yüzde 63,81 oyla seçildi. Resmi duyuruyu bekleyen, ancak aslında yine ilerici cephe için aday zaten seçilmiş Reggio Emilia Aday Marco Massari Pesaro Andrea Biancani, aday Ilaria Bugetti Çimadayı Pavya Aday Michele Lissia Sassari Giuseppe Mascia.

Merkez sağda ilk turda altı şehir



Merkez sağ ise ilk turda yeniden onaya doğru ilerliyor PescaraGörevden ayrılan belediye başkanı Carlo Masci ile birlikte. Henüz resmi bir bilgi olmasa da geçici veriler belediye başkanını CEO olarak taçlandırıyor Ascoli Piceno Giden Marco Fioravanti ve diğerleri Ferrara eski belediye başkanı Alan Fabbri. Aday Gian Luca Zattini ile CDX hemen kazanabilir Forli orada Biella aday Marzio Olivero'nun yeniden seçilmeye bir adım uzakta olduğu yer. Merkez sağ şu anda da önde Lecce Bortone'den (Cdx) Adriana Poli ile görevden ayrılan belediye başkanı ve geniş alan için yeniden aday gösterilen Carlo Maria Salvemini arasında: oyların üçte biri sayıldığında Poli %50'nin biraz üzerinde oy alıyor. Merkez sağ o zaman gözyaşı dökebilir CampobassoDaha önce M5'ler tarafından yönetilen Beş Yıldız Hareketi'ni temsil eden diğer şehri de kaybetmeye mahkum görünüyor. Caltanissettamerkez sağ aday Walter Calogero Tesauro ile vatandaşlık listelerinden aday Annalisa Maria Petitto arasında ikinci tura çıkma yolunda ilerliyoruz.

Florence, Bari, Cremona: oylamaya kim giriyor



Bölgesel başkentler ise sandık başına gidecek Floransamerkez sol aday Sara Funaro, merkez sağ rakibi Eike Dieter Schmidt'in önünde, ama aynı zamanda Bari Adli soruşturmalar nedeniyle yaşanan tartışmaların ortasında oylamaya gelen aday Vito Leccese, merkez solun bir ifadesi olan ve görevden ayrılan belediye başkanı Antonio Decaro tarafından da desteklenen aday, merkez sağ aday Fabio Romito'ya üstün geliyor. İkinci tur yaklaşıyor Perugiageniş kampın adayı Vittoria Ferdinandi ile merkez sağ Margherita Scoccia'nın adayı arasında kafa kafaya bir mücadele yaşanıyor ve Güç Burada mücadele merkez sağ aday Francesco Fanelli ile sivil listelerin desteklediği Vincenzo Telesca arasında gerçekleşecek.


Eyalet başkentlerinde ikinci tur seçime doğru ilerliyoruz Avellino geniş kanadın adayı Antonio Gengaro ile rakip Laura Nargi arasında, sivil listelerin yanı sıra aynı zamanda Kremona Alessandro Portesani (Cdx) ve Leonardo Virgilio (Csx) arasında Urbino Merkez sağ aday Maurizio Gambini ile geniş aday Federico Scaramucci arasında. Tüm merkez sağın desteklediği %49,22 oy oranıyla Valeria Cittadin birkaç oyla belediye başkanı seçilemedi RovigoVenedik'in tek eyalet başkenti oylamaya çağrıldı. Eski belediye başkanı Edoardo Gaffeo ile birlikte ikinci tura çıkacak.


Sayımlar sürerken belediye başkanının seçimi de ikinci turda belirlenecek gibi görünüyor VerbaniaBurada geniş sahadan Riccardo Brezza, iki sivil listenin desteklediği Giandomenico Albertella ile karşılaşacak. Vibo Valentia geniş saha adayı Vincenzo Francesco Romeo'nun merkez sağdaki rakip Roberto Serafino Cosentino tarafından takip edildiği ve Vercelli merkez sağ aday Roberto Scheda ile merkez sol aday Gabriele Bagnasco arasında ikinci tur seçim yaklaşıyor.




Ayrıca okuyun
 
Üst