Nefis Fesleğenli Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3-4 adet orta uzunluk kabak
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 adet kırmızı kapya biber
 - 3-4 adet kıl biber
 - 3-4 adet domates
 - 3-4 diş sarımsak
 - 1 tatlı kaşığı salça (Farketmez)
 - 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
 - Tuz, karabiber, zeytinyağı
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda tencereye 4-5 kaşık zeytinyağı döküyoruz.
 - daha sonra soğanı jülyen (verev) doğruyoruz.
 - Üzerine biberleri hayli ince olacak biçimde doğruyoruz.
 - daha sonra üzerine kabakları yuvarlak olacak biçimde dilimliyoruz, tam ortasına bir kaşık salça koyuyoruz, karıştırmıyoruz.
 - daha sonra üzerine küp doğradığımız domatesi seriyoruz.
 - En üste sarımsakları dilimliyoruz.
 - En üzerine tuzu, karabiberi ve fesleğeni ekleyip yine zeytinyağı gezdiriyoruz ç, hiç su eklemiyoruz, kendi suyuyla süper bir yemek olacak.
 - Tencerenin kapağını kapatıp büyük ya da orta ocakta, en kısık ateşte kabaklar yumuşayana dek pişiriyoruz.
 - Pişerken o kadar olağanüstü fesleğen kokuyor ki, yemek bir an evvel pişsin diye sabırsızlanıyorsunuz.
 - Yemek pişince tahta bir kaşıkla kabakları ezmeden servis edebilirsiniz.
 - İsteğe nazaran üzerine sarımsaklı yoğurt ya da dereotu da kıyılabilir.Beğenmeniz dileğimle şimdiden afiyetler olsun, sevgilerimle 
	
	
		
		
	
	.