Nefis Fırından Et Ve Zerzevat

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Nefis Fırından Et Ve Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı
  • 6 büyük uzunluk patates
  • 8-9 adet mantar
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 adet büyük uzunluk domates
  • 5 adet çarliston biber
  • 3 adet chilli acı biber
  • 4-5 diş sarımsak
Baharatlar

  • Karabiber,toz kırmızı biber,kimyon,kekik
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı domates salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salça
  • Biraz tereyağı
  • 1 su bardağı su
Nefis Fırından Et Ve Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Hayırlı ramazanlar????????????Bugün sizlere fazlaca pratik ve kalabalık sofralarda doyurucu bir fırından etli zerzevat yemeği paylaşmak istiyorum. Haydi bismillah!.

  1. İlk evvel büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve patatesleri, soğanları, sarımsakları soyalım ve yemeklik irice doğrayalım.
  2. Biberleri temizleyelim doğrayalım, domatesleri, mantarları doğrayalım.
  3. Eti birazda küçük doğrayalım bütün materyalleri tepsiye alalım ve salçayı suyla açalım üzerlerine gezdirelim, sıvı yağı da baharatları ve tuzunu ayarlayalım ve düzgünce karıştıralım tereyağ modül halinde üzerine koyalım.
  4. Üzerini bir yağlı kağıt ile kapatalım pişmeye yakın üzerinden alalım.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 250 derecede denetimi pişirelim bende 1 saat sürdü lakin sizde değişe bilir.Afiyet olsun ????????.
Nefis Fırından Et Ve Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst