Nefis Yaprak Sarması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Nefis Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo salamura yaprak
  • 1,5 su bardağı pirinç (200ml )
  • 0,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 -4 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 4 tatlı kaşığı sumak
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
Pişirmek için

  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Yeterince kadar su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Nefis Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Çok hoş yaprak sarması tanımı,ekşili ve incecik.
  2. Bu tanımdaki lezzet bol kuru soğandan ve sıvı yağdan geliyor ,ve ekşiliğini sumak ve limon veriyor.
  3. Öncelikle yapraklarımız salamura ise suda bekletelim tuzunu atsın. Yaprakların suyunu sıkalım ve bu türlü sarmaya hazırlayalım.
  4. Tencereye 1 su bardağı sıvı yapı koyalım.
  5. Üzerine robottan çektiğimiz kuru soğanları ek edip kavuralım.
  6. Soğanlar ölünce yıkanmış pirinç ve bulguru ek edelim,az bu türlü kavuralım.
  7. daha sonradan salçaları ve baharatları ek edip kavuralım bir kaç dakika ,altını kapatalım.
  8. İnce yaprak sarmak istiyorsanız iç kısmını az koyacaksınız fotoğrafta gösterdiğim üzere.
  9. Yapraklarınızı sardıktan daha sonra pişireceğiniz tencereye dizelim,normalde ben yaprakları dik dizerdim,ama düdüklü tencerem baya geniş olduğu için sardım yaprak az geldi bu yüzden yatay yerleştirdim.
  10. Üzerine 1 adet limonu 4 de bölüp koydum,limonum küçüktü. Şayet limonunuz büyük ise yarısını koyarsanız kâfi olur.
  11. Üzerine az tuz serpiştirin,ve üzerini geçmeyecek kadar su,1 çay bardağı zeytinyağı gezdirelim.
  12. Yapraklar pişerken dağılmasın diye üzerine tabak v.s ya da benim üzere döküm tencerenin kapağını yerleştirin.
  13. Düdüklüde tabak çatlar diye koymadım. Benim düdüklüm fişler markası bu yüzden 10 dakika pişirmek kâfi oluyor. Sizde kendi tencerenize nazaran ayarlayınız.
  14. Dilerseniz olağan tencerede denetimli bir biçimde pişirin.Herkese uygun bayramlar ????????????.
Nefis Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst