Nohut Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı nohut
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Nohutlar ayıklanır, yıkanır ve bir gece evvelde tuzlu suda ıslatılır.
  2. Sonraki gün tekrar yıkanır, 15-20 dk haşlanır. Haşlanırken üzerinde oluşan köpükler alınır. Haşlanan nohutlar süzülür, üzerinden sıcak su geçirilir ve süzülmeye bırakılır.
  3. Başka bir tencerede ince doğranan soğan ve sarımsak tuz ile birlikte suyunu çekene kadar kavrulur.
  4. 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenir. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
  5. Salçalar eklenir biraz daha kavrulur, haşlanan nohutlar eklenir. Uygunca karıştırılır.
  6. Nohutların üzerine düdüklü tencerede yapılıyor ise 2 parmak geçecek kadar, olağan tencerede ise daha fazla olacak biçimde kaynar su eklenir.
  7. Kaynayınca kısık ateşe alınıp, pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın tuzu eklenir, 10-15 dk daha kaynatılır.
Servise hazır.

Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst