Pancar Diblesi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pancar Diblesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ pancar
  • 1 su bardağı yeşil fasülye içi (tene)
  • 1 büyük havuç
  • 2 iri kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (dilerseniz ölçüsü arttırabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Pancar Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce büyük tencerede su kaynatıp içine ince ince kestiğimiz pancarları atıp haşlıyoruz.
  2. Pancarla birlikte yıkamış olduğumuz bulguru ve deriye fasulyeyi de içine atıyoruz.
  3. Pancarımız yumuşak olana kadar haşlayıp daha sonra suyunu süzüp, bir cins soğuk suyla yıkıyoruz.
  4. Tencereye ince ay formunda yahut yemeklik doğradığımız soğanı ve rendelediğimiz havucu koyup kavuruyoruz. 1 kaşık tereyağı, kırmızı pul biber ve karabiberi de ekliyoruz.
  5. İçine süzdüğümüz pancarı koyup 3 dk daha kavurduktan daha sonra afiyetle yiyoruz. ????.
Pancar Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst