Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 5 adet orta uzunluk patates
 - 1 demet maydanoz
 - 1 adet büyük soğan
 - Zeytinyağı
 - Salça
 - Tuz
 - Pul biber
 - Karabiber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri bir tencereye alıp haşlayalım.
 - Ayrı bir tencerede doğradığımız soğanları ekleyip, biraz zeytinyağ ile kavuralım soğanlar kavrulduktan daha sonra bir yemek kaşığı biber salçası ekleyelim ve biraz daha kavuralım.
 - Ardından haşlanmış patatesleride soyup ezelim ve ekleyelim. İnce ince doğradığımız maydanozları ekleyip akabinde pul biber karabiber ve isteğe bağlı biraz tuz ekleyip düzgünce karıştıralım.
 - İster börek içi olarak kullanabilir. İsterseniz çorbaların yanında mükemmel bir lezzet oluyor bilhassa tarhana çorbasının yanına fazlaca yakışıyor. Afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	.