Patates Oturtma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patates Oturtma Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağından biraz fazla pirinç
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri bir parmak kalınlığında yarım ay formunda doğrayın.
  2. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  3. Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Patatesleri ve pirinçleri ekleyip üzerine baharatları ve tuzu koyun.
  5. 2 dk kadar patatesleri hayli karıştırmayacak biçimde kavurun.
  6. Patateslerin üzerini geçecek kadar su koyun.
  7. Kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynatın.
  8. Yemeğin suyu kaynayınca ocağın en küçük gözünde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Yemek piştikten daha sonra altını kapatıp üzerine yarım demetten az maydanoz koyun ve 10 dk demlenmesini bekleyin.
Afiyet olsun.

Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst