Patates Püresi Eşliğinde Et Sote

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patates Püresi Eşliğinde Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane büyük uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı süt
Et sote için malzemeler

  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane çarliston biberi
  • 1 tane kapya biberi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, pul biber zevkinize gore
Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı kaynar su
Üstüne

  • Kaşar peyniri
Patates Püresi Eşliğinde Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle dana kuşbaşı etimizi yumuşayana kadar tenceremize su koyup pişiriyoruz.
  2. Ardından soğanımızı küp küp doğruyoruz tavaya sıvı yağımızı alıp soğanlarımızı pişiriyoruz.
  3. Peşine çarliston biber kapya biberi domates salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
  4. En sonunda pişmiş olan etlerimizi tavaya ekliyoruz.
  5. 1-2 kez karıştırıp kaynar suyumuzu döküp 15-20 dakikaya kapağını kapatıyoruz ocağımızın altını kısıyoruz.
  6. Patateslerimizi yıkayıp soyuyoruz küçük küp biçimlerde doğruyoruz suyunu ve tuzunu ekleyerek haşlamaya bırakıyoruz.
  7. Patateslerimiz piştikten daha sonra suyunu büsbütün döküyoruz.
  8. İçine karabiberimizi ekliyoruz ve güzelce eziyoruz.
  9. En sonunda borcam tabağımıza patateslerimizi portakal hali verip tabağımıza diziyoruz.
  10. Üstünü biraz ezip çukur açıyoruz ve hazır olan et sotemizle içlerini dolduruyoruz.
  11. daha sonradan domates salçalı sosumuzu hazırlayıp içine kaşıkla dolduruyoruz ve rendelenmiş kaşar peynir ile süslüyoruz.
  12. 200 derecede ısıtılmış fırına kaşar peynirlerimiz kızarana kadar fırında tutuyoruz. Deneyenlere afiyet şifa olsun????.
Patates Püresi Eşliğinde Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst