Patates Tiridi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3-4 orta uzunluk patates
 - 2-3 orta uzunluk havuç
 - 1 adet yeşil biber
 - Yarım kilo kuş başı et
 - 2 yemek kaşığı domates salçası
 - Sıvı yağ
 - Tuz
 - Pulbiber
 - Karabiber
 - Dilerseniz haşlanmış bezelyede kullanabilirsiniz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizin üstünü geçecek kadar su doldurarak ocağa alıyoruz haşlanmaya bırakıyoruz.
 - O sırada sebzelerimizi doğramaya başlayalım .
 - Etimizin piştiğine emin olduğumuzda ortasında kalan et suyunu bir kaba alarak etimizin içine yağımızı alarak kavuruyoruz .
 - Etimizi güzelce kavurduktan daha sonra içerisine biberlerimizi atıyoruz ,birazda o denli kavuruyoruz.
 - ondan sonrasında salçamızı ekliyoruz ,o biçimde de kavurduktan daha sonra üstüne havuç, patates ve baharatlarımızı ekleyip 2-3 dakikada o biçimde kavuruyoruz .
 - hemen sonrasında üzerine ayırdığımız et suyunu ve sıcak su ekliyoruz .Sebzelerin üstüne gelecek biçimde.
 - Ocağımızı orta ateşe alıp kapağını yarım kapatıp pişmeye bırakıyoruz.