Patates Ve Patlıcan Kuleleri

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patates Ve Patlıcan Kuleleri Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 300 gram kavrulmuş kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet rendelenmiş domates (Konservede koyabilirsiniz)
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz (Tercihinize bakılırsa)
Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Patates Ve Patlıcan Kuleleri Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel patlıcanları yıkayıp kabuklarını soymadan fazla kalın olmayacak biçimde görseldeki üzere (Benim patlıcanlarım küçüktü siz yuvarlakta kesebilirsiniz) kesiyoruz.
  2. Patatesleride yıkayıp kabuklarını soyup bir daha fazla kalın olmayacak biçimde yuvarlak kesiyoruz. Kestiğimiz patatesleri ve patlıcanları kızartıyoruz ve yağlarını düzgünce peçete yahut havlu kağıt sayesinde alıyoruz.
  3. daha sonra kıymayı terayağıyla kavuruyoruz ve içerisine biberleri ,domatesi ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. En son ocaktan almaya yakın ince kıyılmış maydanozuda ekleyip karıştırıp altını örtüyoruz.
  4. Uygun bir borcama (Ben yuvarlak olana dizdim) görseldeki üzere diziyoruz.
  5. Birinci evvel patlıcan be patatesleri üzerlerine hazırladığımız harcı ve bir ölçü kaşarı koyuyoruz daha sonra ikinci katları diziyoruz ve 3 kat olana kadar bir daha birebir süreçleri uyguluyoruz.
  6. Hepsini dizdikten daha sonra tam ortalarından yıkılmaması için kürdan sokabilirsiniz. Borcamın tabanına salça, zeytinyağı ve su karışımını döküyoruz ve fırına itiyoruz.
  7. 15-20 dakika boyunca güzelce kızarana ve peynir eriyene kadar pişiriyoruz. Dikkatli pişirin bu müddet fırınınıza nazaran değişebilir. Yanında bulgur pilavıyla sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.
Patates Ve Patlıcan Kuleleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst