Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3-4 adet orta uzunluk patates
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 yemek kaşığı salça
 - Sıvı yağ
 - Tuz
 - Su
 - Çok az kimyon
 - Çok az kırmızı toz biber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar küçük küp küp doğranır patatesler küp şeker büyüklüğünde doğranır.
 - Sıvı yağ tencereye alınır soğan kavrulur.
 - Salça eklenip kavrulur üstüne patatesler eklenir ve yağda biraz kavrulur ağzı kapatılır.
 - 5 dakika denetimli biçimde daha sonra su tuz toz biber eklenir.
 - Su üstünü geçecek kadar yetmezse yeniden ekleyin.
 - Pişene kadar pişen yemeğin altını kapatınca kimyon ekleyin hayli az hazır afiyet olsun.