Patatesli Bezelye Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 konserve bezelye
  • 2 küçük uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ
Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alalım, sıvı yağ ile rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Bezelye ve patatesleri ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Kaynamış sıcak suyu ek edip tuz baharat ekliyoruz. (ne kadar sulu istiyorsanız ona bakılırsa suyunu ayarlarsınız. ).
  5. 15 dk yüksek ateşte pişirip, altını kısarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst