Patatesli Ispanak Graten

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patatesli Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler

  • 4-5 adet orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
Graten için;

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 8 adet mantar
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi
Patatesli Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri haşlayıp süzdükten daha sonra içine tereyağı koyup püre haline getirelim ve tepsimize yerleştirelim.
  2. Tavamıza yağımızı ve doğradığımız soğanları koyup soteleyelim.
  3. Üzerine doğradığımız mantarları ek edip karıştıralım.
  4. sonrasındasında yıkayıp doğradığımız ıspanaklarımızı da ek edip karıştırma sürecine devam edelim.
  5. Sebzelerimize pişmeye yakın tuz ve karabiber ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  6. Gratenimizin harcı pişerken tereyağımızı eritip unu ek ederek karıştıralım.
  7. Sütünü de ekleyip ağır bir kıvam alınca tuz ve karabiberimizi de katarak ocaktan alıyoruz.
  8. Graten harcımızın içine döküp özdeşleşinceye kadar karıştırıp ocaktan alalım.
  9. Tepsiye yerleştirdiğimiz patateslerimizin üzerine yayalım.
  10. Kaşar peyniri rendemizden serpip öncesinden ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.Enfes patatesli ıspanak gratenimiz servise hazır????????‍????Afiyet olsun ????.
Patatesli Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst