Patatesli Sulu Köfte Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet patates (ufak küpler halinde doğranmış)
 - Çok az sıvı yağ
 - 1 ufak soğan
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 4 su bardağı su (gerektiğince ilave ettim)
 - Tuz
 
- 350-400 gram dana kıyma
 - 1 ufak soğan rendesi (suyu sıkılmış)
 - 1 dolu yemek kaşığı galeta unu
 - 1 buçuk yemek kaşığı köftelik bulgur
 - Bir tutam kıyılmış maydanoz
 - Karabiber
 - Pulbiber
 - Kimyon
 - Toz kırmızı biber
 - Tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeğimize köftesini yaparak başlayalım ,gerekli materyalleri uygun bir kaba alalım güzelce yoğurduktan daha sonra iri fındık tanesi kadar ufak köfteler yapalım.Bir kenara alalım.
 - Tencereye yemeklik doğranmış soğan ve biraz sıvı yağ gezdirip kavuralım.
 - Salçasını ekleyip kavurduktan daha sonra biraz su ek edelim .
 - Tuzunu ekleyip karıştıralım.
 - Yemeğimizin suyu kaynayınca küp küp doğranmış patatesleri ekleyelim.
 - Ardından hazırladığımız köfteleri ek edip karıştırmadan tencereyi şöyleki yavaşça bir sallar üzere yapın.
 - Gerekliyse su eği yaptıktan daha sonra tenceremizin kapağını kapatalım ve kısık ateşte patatesler pişene kadar denetim ederek yemeğimizi pişirelim. Afiyet olsun????.