Patetes Oturtması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patetes Oturtması Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet patates ( yuvarlak doğranmış)
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan (küp doğranmış)
  • 4 adet yeşil biber (küp doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber ( küp doğranmış)
  • 2 adet sarımsak (doğranmış)
  • 1 tutam maydanoz ( incecik doğruyoruz)
  • 1 küçük kase doğranmış domates
  • Çay kaşığının ucuyla tuz ,karabiber, kekik, kırmızı toz biber ,pulbiber
Patetes Oturtması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri kızartıyoruz.
  2. Kıymayı tavaya alıyoruz şayet buzluktan çıkardıysanız biraz su ekleyip pişmeye bırakın şayet buzlu değil ise tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
  3. Kıymayı ekleyip tane tane olana kadar pişiriyoruz, baharatları ekliyoruz.
  4. Karıştırdığımız kıyamaya sırasıyla soğan,sarımsak ve biberleri ekliyoruz pişmeye bırakıyoruz .
  5. Sebzeler olup kıyma uygunca kavrulunca domates ve maydanozu ekleyip altını kapatıyoruz.
  6. Tepsiye dizdiğimiz patateslerin üzerine kıymalı sosu döküp üzerini tekrar patatesle kapattıktan daha sonra üzerine biber domates koyup salçalı suyu ekleyin.
  7. 190° fırında alt üst pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun ????.

Patetes Oturtması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst