Patlıcan Dible

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Dible Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Patlıcan Dible Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanları küp küp doğrayıp 10-15 dk acı suyu çıkana kadar suda bekletin.
  2. Pirinçleri yıkayıp 15 dk kadar suda bekletin.
  3. Soğanları ve sarımsakları yağda kavurun.
  4. Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Suyunu süzdüğünüz pirinçleri soğanlara ekleyin 2 dk kavurduktan daha sonra yarım çay bardağı kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
  6. Pirinçler suyunu çekip şiştikten daha sonra suyunu süzdüğünüz patlıcanları ekleyin 2 dk kadar kavurun.
  7. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
  8. Patlıcanlar pişene kadar orta ara denetimli bir biçimde su ekleyin.
Afiyet olsun.

Patlıcan Dible Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst