Patlıcan Sarma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Sarma Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet patlıcan
  • 4 adet kırmızı kapya biber
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanlar uzunluğundan kesilerek ince uzun dilimler çıkarılır.
  2. Çıkan dilimler evvel tuz atılıp çırpılan yumurtaya daha sonra galeta ununa bulanıp kızartılır ve soğumaya bırakılır.
  3. Kırmızı biberler közlenir.
  4. Kabukları soyulup küp küp doğranır.
  5. Süzme yoğurdun içine atılır.
  6. Tuzu ve sarımsağı da eklenerek karıştırılır.
  7. Kızaran patlıcan dilimlerinin uç kısmına hazırlanan yoğurtlu ve biberli harçtan temalıp sarılır.
  8. Sıcak suya batırılıp yumuşatılan taze soğan sapları yahut maydanoz sağı ile bağlanarak sunuma alınır. Afiyet olsun ????????????.
Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst