Patlıcan Söğürme (Köz)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Söğürme (Köz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 5 adet domates
  • 10-12 adet biber
Sosu için;

  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
Patlıcan Söğürme (Köz) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcan, domates ve biberi mahalle fırınına verip közletiyoruz. Şayet bu imkan yoksa konutta fırında, közmatikte ve ya ocakta közlüyoruz.
  2. Bir tavaya yağı koyup yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanlar kavrulurken közlenmiş biberleri yemeklik doğruyoruz.
  3. Soğanlar pişince salçayı ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Salça kavrulunca biberleri ekliyoruz. Biberler biraz kavrulunca küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip menemen kıvamını elde edene kadar pişiriyoruz.
  4. Patlıcanları küp küp doğruyoruz. Menemen kıvamına gelen yemeğimize baharatları atıp patlıcanı ekliyoruz. Düzgünce karıştırıyoruz. 2-3 dakika daha pişirdikten daha sonra servis ediyoruz.
  5. Yanına taze yeşil biber, turşu, kuru soğan salatası, ayran, pide hoş gidiyor. Çok bereketli bir yemek deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Tanım görüntüsü için ınstagram sayfama bakabilirsiniz.
Patlıcan Söğürme (Köz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst